sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Messuhuuhailua

Perjantaina pääsin minäkin vihdoin viimein elämäni ensimmäisille Tampereen käsityömessuille! Jihuu. Kyllä sitä oli sitten odotettukin.

Meitä lähti Lahdesta matkaan henkilöautolla 5 naisihmistä, en oikeastaan muita tuntenut eikä meillä ollu hirveästi samat intressitkään jaettiin vain matka. Minä joka en ihmisistä niitä pienimpiä ole, istuin koko reissun takapenkillä sellaisessa ihme s-mutkassa, joten selkä on huutanut ihan kiitettävästi lopun viikonloppua.

Ihan parasta varmaan koko messumatkassa oli että tapasin vihdoin Maijan! Voi että meillä oli hauskaa, ihania olivat myös Maijan tytär Krisse ja ystävär Sari. Perjantain jälkeen olen entistä varmempi siitä että minun kuuluisi asua jossain ihan muualla kuin täällä sisäänpäin lämpiävässä Lahdessa....

Meillä oli treffit Maijan kanssa Kirsin uuden kaupan Emmulin luona. Oli mukava huomata kuinka Kirsin kaupalla kävi vilske. Itselle mukaan tarttui pari palaa pistelykangasta, ihania Nina's lankoja (joita olen jo kauan netissä ihaillut, näitä täytyy saada lisää!) ja pitsiä. Paljon kaikenlaista suloista Emmulissa kyllä oli.

Lovely Sajou fabrics and Nina's hand dyed threads + ribbon from Emmuli's stand on Tampere Craft fair. 

Yksi messuostoslistalla olleista asioista oli viimeistelykankaat, niitä mukaan tarttuikin ihan mukavasti. Ihan kaikkeahan täällä ei voi nyt julkaista, mutta tässä osa!

Finishing/quilting fabrics from craft fair.
The donkey with rubberboots on will surely make a smile on your  face on any rainy day.
I met my dear blogging friend Maija for the first time and we bought together some papers for cardmaking.

Tässä kuvassa mukana myös ihania pitsisiä pieniä "kakkupapereita",
joita Maijan kanssa ostimme pari pakettia puoliksi korttiaskarteluja varten.

Nappeja tarttui myös pieni määrä mukaan.
Ja supersuloista aasi-kangasta!!
Jos on huono päivä, ei tarvitse kuin vilkaista tätä aasia ja johan hymyilyttää!!
Viimeistelyjä varten hankin myös uusia nauhoja eri kojuilta.

Lovely ribbons to add the finishing touch on!


Eihän messuilta voinut olla ostamatta myös neulelankoja. Melkein Kirsin putiikin vieressä oli suloisen Hopeasäikeen koju, jossa oli aivan ihania käsinvärjättyjä lankoja. Violetin sävyisillä sukkalangoilla joita ostin, oli kovin kauniit nimet, vasemmalta oikealle: Jyly, Solja ja Maikki II. Hopeasäikeestä tilaan jatkossakin jotain suloista... Myös Pirtinkehräämöllä oli kauniita lankoja, vaikkakin vähän karheita, mutta ehkä minä hameen saisin noista tehtyä itselleni. Eräällä kojulla myytiin ihanan pehmeää ja lämmintä paksua Sirdarin Indie lankaa, heti mielessäni näin niistä itselläni lovikas-tyyliset lapaset, jotka sitten eilen jo innoissani neuloin!

I bought also some lovely knitting yarns from the fair.  The purple ones are hand dyed by  Finnish crafters.
The mittens I knitted Saturday, bought the yarn on Friday, from Sirdar Indie Idaho.

Näillä tarkenee!
Ei uskoisi että tässä langassa on myös akryylia.

Itseäni hemmottelin vielä Herkkusuun piparikorviksilla ja messubudjetin sponsorille toin tuliaisiksi käsintehtyä saippuaa ja Shih Tzu-magneetin. Tuota saippuantekoa pitäisi jossain vaiheessa kokeilla myös itse.

These small lovelies I bought from there also. Lovely handmade gingerbread-earrings,
handmade soap and a Shih Tzu magnet for the fridge.

Macrameen kojullakin vierailin, olin etukäteen jo päättänyt etten ristipisto-ohje/kitti valikoimaani kartuta tällä reissulla, mutta Jaanan kanssa jo sovimme että teen häneltä seuraavan kuukauden parin aikana tilauksen, sillä hänellä oli myynnissä jotain mitä olen jo jonkun aikaa suunnitellut ensi vuonna kokeilevani...

Kiitoksia kommenteista ja oikein ihanaa viikkoa!!!

                                ~   ~    ~   ~   ~   ~   ~   ~   ~   ~   ~   ~   ~   ~   ~   ~   ~


This posting is almost all about my very first visit to a craft fair. I met there with my long time dear silly lovely blogging friend Maija.
Like always from huge happenings you never come home empty handed and so was the case for me too, mind you I had saved money for it + my indulgent is my hobbie so I don't have a guilty conscious =)
I just love my new stash, lovely bright colored 32 counts from Sajou, hand dyed threads by Nina, all the different finishing fabrics....
but the best was the atmosphere. that's something that one can not bring by words or pictures. It might have been my first time at craft fair but for sure it wasn't the last!
...and I know already where I am going to my next online shoppings... Here!!
Thank you for all the comments, have a lovely week!!!

10 kommenttia:

  1. No tätä postausta ehdin jo odottaakin :D. Oikein hyvännäköisiä ostoksia! Kiva, että Maija löytyi messukaveriksi; mulle on ihan reissun suola ja sokeri, että saan kulkea meidän tytön kanssa tuon messukierroksen, yksin se ei olisi puoliksikaan niin hauskaa! (Vaikka meillä ei olekaan tapana kauhistella ja huokailla kojuilla kalliita hintoja tai kyseenalaistaa laatua, mitä joidenkin messukävijöiden suusta kuulin - ja ihan suivaannutti puodinpitäjien puolesta. Voisihan sitä vain pitää mölyt mahassaan ja jättää ostamatta, ellei kiinnosta... Samaan ilmiöön kiinnitin kyllä huomiota viime vuonnakin. Ei varmaan auttaisi olla niin tarkka kuulo...)
    Minäkin tykkään Ninan käsinvärjätyistä langoista kovasti; olen jo käyttänytkin niitä, ja muodostavat tosi kaunista pintaa! Macramésta löytyy kanssa kivoja juttuja. En tosin huomannut ostaa kaikkea suunnittelemaani, kun jäin Jaanan kanssa "suustani kiinni", kun emme olleet ennen silmäkkäin tavanneet. Mutta netistä sitten... Macramén valikoimasta löytyy kuitenkin Primitive Haren malli Christmas Carol, jonka ostin itselleni jo pari viikkoa sitten. Kun vielä langat "suomettuisivat", niin pääsisin sen kimppuun, ainakin joulunpyhinä!
    Jännä tosiaan huomata, miten erilaisia kivoja juttuja kaverit löytävät ihan samoilta messuilta! Sullakin on tuossa ainakin kankaissa ja nauhoissa semmoisia, jotka olisin napannut mukaani, jos olisin huomannut :). Ja nuo langat ovat kyllä syötävän ihania. Olet tarttunut tosi nopeasti toimeen lapasten kanssa. Minä kestitsin tänään appivanhempia ja äitiäni, jotka kävivät tytärtä synttärionnittelemassa, eli en päässyt vielä messuostosten kimppuun, mutta jospa tässä illan mittaan, vaikkapa Boardwalk Empirea tai Solsidania katsellessa...
    Juu, muutaskin kuule sieltä Lahdesta tänne "ihmisten ilmoille" Länsi-Suomen puolelle, Pohjanmaa-Helsinki-akselilla on pistelijätiheys, ainakin yhteisöllinen sellainen, selvästi suurempi ;D.

    VastaaPoista
  2. Great new stash. Have a lovely day, Mii

    VastaaPoista
  3. Ihania ostoksia teit.

    Muistan itse myös sen opiskeluvuosiltani, että Lahti on aika sisäänpäinlämpiävä kaupunki (olen ollut siellä opiskelemassa 90-92 vuosina).

    Mutta tahtoisin tulla käymään siellä, etenkin eräässä kangaskaupassa.

    VastaaPoista
  4. Kiva lukea ihmisten messuraportteja ja nähdä mitä kaikkea on mukaan löytynyt!

    Lahdesta onneksi pääsee välillä pois, vaikka tapaamaan meitä muualla asuvia :-) Minäkin muuten opiskelin siellä vuoden verran noihin samoihin aikoihin kuin Ressu.

    VastaaPoista
  5. Hei Sari!

    Kiitos vielä kerran loistavasta shoppailu-seurasta ,meillä oli kyllä niin kivaa ettei oo tosikaan!! :)
    Ja vähänkös oot ollut nopea ja ahkera kun sulla on messu-langoista jo "lovikka-lapaset" vakmiina...
    -minä eilen aloitin sitä Emmulista ostamaani Nalle-Tyyny ompelu-kittiä.
    Sain jo pari saumaa ommeltua ,
    (jee!-oon siis ihan aloittelija ompelukone hommissa) ja toiseen reunaan laitoin pom-pom nauhan nuppineuloja tiheästi tökkien kiinni.
    Ompelen nauhan käsin kiinni kun epäilen ettei sse koneella tulis siististi kiinni :)
    Ihana Shi Tzu-magneetti.
    Lähetän sulle sen Stockalta ostamani joulukoristeen samalla kun postitan aikanaan sulle ihan pienen Joulupaketin :)

    VastaaPoista
  6. Ihania ostoksia sinullakin! Noita lankoja olisi kyllä ollut vaikka minkälaisia toinen toistaan ihanampia, mutta kun piti joku budjetti mukamas pitää... Näytähän sitten mitä noista tulee.
    Ja hurjan nopea olet ollut noiden lapasten kanssa!

    VastaaPoista
  7. Hei kaimaseni!
    olipas kiva saada bloggaajalle kasvot :)
    kannattaa tulla poispäin sieltä Lahdesta, jos ei tunnu kivalta. Meidän pohjalaisten joukkoon sovit kuin nenä päähän.
    kaikkea kivaa sait mukaasi messuilta. Minähän en tietenkään ole ehtinyt laittaan blogiin mitään, kun sihteerillänikin on tällä ja ens viikolla 3 kokeet=6 kokeet. APUA!
    no jospahan joskus ehtisin jotain skriivaamaan...
    mukavaa joulunalusaikaa sulle ja pistleyintoa :)

    VastaaPoista
  8. Kauniita pistelyitä sinulla on täällä blogissa. En ymmärrä, miten en ole tätä blogiasi aikaisemmin bongannut!!!

    VastaaPoista
  9. Ihan kateeksi käy nuo ihanat langat. Lapaset on upeat, ihanan väriset.
    Luin että sinäkin olet käsityöhullu :))

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!