lauantai 16. heinäkuuta 2011

Needlebook in Margaret Sherry style

Kuulun Margaret Sherry ryhmään ja ryhmämme tämän kuun SAL-aiheena oli MS aakkoset - oma nimikirjain ja niistä joko saksikoriste tai neulavihko. Minä valitsin jälkimmäisen.
Pistelykankaaksi työhön valikoitui kuin itsestään kesäkuussa Lumiruusulta saamani vaaleanpuna-valkoinen gingham aida. Vihkon kanteen pistelin X, muistuttamaan ristipistelyä ja takakanteen tuli oma nimikirjain S. Muuten noudatin alkuperäistä ohjetta, toki soveltaen Anchorin langat DMC:n vastaaviin, paitsi S:n väreiki vaihdoin ennemmin kuusta muistuttavat vihreät.
Ainakin meidän takapihalla oravat leikkivät juuri kuusten ja mäntyjen ympärillä. Siitä tuli mieleeni että meillä pyörii myös kaupungissa kerrostalolähiössä kettupesue. Yhden ketun reitti kulkee meidän pihan läpi ja se on liikkeellä jo ilta kahdeksan yhdeksän aikaan.
Ja sitten takaisin neulavihkoon. Sekä kissa että oravat saivat silmikseen taas helmet. On niin paljon helpompi käyttää pieniä siemenhelmiä kuin tehdä solmupistoja, jälki vain miellyttää minun silmääni enemmän. Sisäsivuiksi neulavihkoon laitoin vaaleanpunertavaa huopaa ja sisäkansiin koristeeksi vaaleanpunaista pitsiä, tietysti! Olen ihan tyytyväinen yksinkertaiseen tekeleeseeni.
Edit: Margaret Sherry aakkoset löytyvät Cross Stitcherin nettisivulta, ilmaisina! Klik tänne
I belong to Margaret Sherry cross stitch group and this months SAL theme was MS alphabet inspired scissor fob or needlebook with your own initial. I knew straight away that I had to do this work on the pink gingham aida which I received recently from Lumiruusu. On the front I did X for cross stitching and on the back my S (all my names actual begin with a letter S). I followed the original color chart with DMC threads with the exception of the coloring the letter S. In S I changed the colors to resemble more of fir or pine since thats where squirrel actually play in the backforest of our house (there's also a fox going around there...), and the eyes I made of seedbeads. I prefer to use seedbeads instead of french knots since they tend to look more neat to my eyes at least. The pages have been done from felt and the inner covers have a pink lace trimming, of course!

Ai niin, minulla olisi teille kysymys.... Istutin alkukesästä säkkiin muutaman kesäkurpitsan taimen (kuten myös avomaankurkun, mutta muurahaiset tuhosivat ne lähes tulkoon kokonaan!) ja nyt ne alkavat tuottaa satoa. Nyt jo siellä on kymmenkunta alkua, saman verran kukkia tai kohta kukkivia nuppuja, ja paljon paljon pieniä nuppuja. Siis kysymys kuuluu: Mitä kaikkea voi tehdä kesäkurpisasta???

7 kommenttia:

 1. Oi,miten sievä neulavihko eikä mikään yksinkertainen ollenkaan! ?!! :)
  Minä en ole vielä pistellyt ensimmäistäkään neulavihkoani..tuon tyylisen ehkä osaisin viimeistelläkin..

  Kiva kun pinkki-ruutukangas tuli käyttöön,ostin sitä kerran Casa Ceninasta ja tuntuu olevan riittoisaa :D

  Mistä nuo ihanat Margaret Sherry aakkoset löysit?

  VastaaPoista
 2. Kiitos Lumiruusu! Kangasta jäi vielä... Lisäsin tekstiin linkin sivulle mistä aakkoset löytyvät.

  VastaaPoista
 3. Ihania pistelyjä! :)

  Minä en ole oikein koskaan ymmärtänyt, miksi jostain vihanneksesta/marjasta pitäisi tehdä jotain - minä syön kaiken aina ihan vaan sellaisenaan. :) Kesäkurpitsa on minusta parhaimmillaan ihan raakana, siitä vaan leikkaa itselleen käteensopivan palasen ja eiku syömään! :D (meillä muuten vihannekset syödään aina noin, eli lautaselle vaan kokonainen tomaatti tai 5-10 cm pätkä kurkkua, mitä sitä turhaan salaattia tekemään, meneehän ne mahassa sitten sekaisin ;) ). Joskus olen maistanut paistettua tai etikkasäilöttyä kesäkurpitsaa, mutta en tykännyt, kyllä se on ehdottomasti parasta raakana, ja voihan sitä käyttää samaan tapaan kuin kurkkua esim. salaatissa, jos ei ole ihan yhtä brutaali kuin minä. ;)

  VastaaPoista
 4. hi, i love your needle book so much..it is really very sweet..little squirrels are so sweet too..
  keep well dear and well done..
  hugs xx

  VastaaPoista
 5. I love your needle book, it's turned out so very well. I think you have used the right colours for the "S". Still have got to start mine. Hopefully I will get it done, sometime soon.

  Mary Joan

  VastaaPoista
 6. Kaunis pieni vihkonen :)

  Meidän neitien suosikkia on kesäkurpitsakeitto, ihan niin kuin muumeissakin mamman tekemänä :)

  VastaaPoista
 7. Onpas herttaisen sokerinen vihko :) (Samaa sävyä tuon ylemmän muffinssikakun kanssa, ainakin näyttövärien perusteella.)

  Kesäkurpitsat jäävät - häpeän tunnustaa - meillä usein syömättä, vaikka anoppi niitä meille mieluusti kiikuttaa... Tämä kommentti nimim. *Laiska ja kehnonpuoleinen kokki*

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!