tiistai 26. huhtikuuta 2011

Lähdin mukaan...

Kesäkassivaihtoon! On sitten tämän blogihistorian ensimmäinen vaihto, jossa olen mukana. Vaihdosta enemmän löytyy täältä. Vielä on aikaa ilmoittautua! Minusta tuo vaikutti niin mielenkiintoiselta ja monipuoliselta, etten voinut vastustaa kiusausta.

Pääsiäinen meni niin nopeasti ja ilmassa oli kaikenlaista, että käsitöitä ehti vähemmän tehdä. Murun äiti on tämän vuoden puolella jo neljättä kertaa keskussairaalassa, ja arvot ovat ihan hirvittävät, eikä ole tietoa pääseekö hän enää edes kotiin. Nyt on jo taas viikon päivät siellä letkuissa maannut. Paljon puhuttiin niin elämästä kuin kuolemastakin pyhien aikana läheisten kesken. Voimia täytyy vain yrittää jostain löytää niin itselle kuin toivoa muillekin.

Edellisessä postauksessa esitelty sumuinen maisema on harkinnassa, mitä sille teen. Ainakaan paketissa olleelle 11count aidalle en sitä enää jatka / tee. Harkinnassa on mikä olisi sopiva tiheys ja olisiko kangas sittenkään aida vaiko evenweave. 14 ja 16 count ovat pyörineet mielessä. Ehdotuksia otetaan vastaan! Myös siihen mistä löytyisi edullisesti kangasta toteutusta varten, sillä työhön tulee menemään kangasta joka tapauksessa reilu metri!!

2 kommenttia:

 1. Voi-voi, nuo sairausjutut ovat ikäviä :(

  Tuo pistelykangasjuttuhan on niin makuasia kuin olla voi, mutta itse valitsisin varmaan valkoisen pellavan tuohon, ehkä 32 ct? Jotkut tykkäävät pehmoisesta pistelykankaasta, ja silloinhan evenweave on omiaan. Aida on tietysti nopsa ja helppo, mutta ewelle tai pellavalle tulos on tyylikkäin, kun kuva nousee rauhalliselta taustalta esiin...
  Pellavaa löytyy joskus ihan tavallisestakin kangaskaupasta metrikankaana, ja silloin se on usein edullisinta. Ainakin Kirjokas myy myös pellavaa metreittäin.
  Toisaalta, tuommoisen upean työn kankaaseen kannattaa vähän rahaa laittaakin. Siinä kangasmitassa tuo hintaero on joka tapauksessa aika pieni, kun ei sentään montaa metriä ostaa tarvitse :).

  VastaaPoista
 2. Outin (Pappi Puikoissa) ehdotukset oli kaikki oikein erinomaisia :)
  Minä olen vasta muutaman vuoden tehnyt ristipistoja ja siksi varmaan valitsisin noin isoon työhön "magic aida"-kankaan jossa on valmiiksi painettu pesussa lähtevällä värillä
  10x10 pistoa ruudut.

  Italialaisessa nettikaupassa Casa Ceninassa
  on ollut 14ct ja 16ct magic aidaa.
  Mun mielestä 16 ct olis hyvä,sama tiheys on isoissa Dimensions Gold-töissä joita ystäväni pistelevät.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!