lauantai 17. syyskuuta 2011

A bit of that and a bit of this

Viimeiset pari viikkoa ovat olleet jossain määrin rankat. Ensiksi iski ihan järjetön jumi niskan seudulle ja sitten oli kolmisen päivää kestänyt päänsärky/etova olo.
Vähemmän on ollut esiteltävää myös siksi että suurin osa pistelytöistä on hys-hys. Valmistuneita kyllä on ja jopa viimeisteltyjä, mutta en niitä voi vielä teille esitellä.
Eilen tein ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen isomman pullataikinan. Kuvia otin parista omenapiirakasta, mutta omenarullasta en ottanut kuvaa ja siitä tuli ihan super-hyvää!
I baked yesterday lots. Here's two applepies that I made.

Omenarullan tein näin: Kaulin osan pullataikinaa levyksi, voitelin sen ohuesti rasvalla, pilkoin levyn päälle 2-3 hapokasta omenaa, ripottelin kanelia ja sokeria. Sitten käärin taikinan löysälle rullalle, nostin rullan pellille hevosenkengän muotoon, nostatus, munalla voitelu ja uuniin. Siis en leikannut rullaan viiltoja. Aiva upean makuista tuli kun omenanpalat saivat hautua siellä rullan uumenissa.
Yummy!!!

 Tein tässä päivänä eräänä modernin "himmelin". Eli Muru toi minulle pätkän metallista reikänauhaan, johon ripustelin tällä kertaa roikkumaan ihania keltaisia/oransseja/punaisia ruusnmarjoja.

Rose hips, hanging from a metal strip (I don't know what it is in English but it's used for metalworks) 

Murun mummo pyysi virkkaamaan hänelle sellaiseen pieneen ikkunaan, noin 43x43cm, verhon.
Hän ei sitä tarkemmin määritellyt. No läysin netistä kuvan tällaisesta, ohjetta siinä ei ollut, mutta näppäränä tyttönä piirtelin ruutumallin itse. Eilen aloittelin tätä verhoa virkkailemaan ja sen parissa meni niin Candlefordin Postineiti kuin Korkojen Keralla, Paljastavat Valheet ja jopa Kennedytkin! =)

A little crochet curtain I'm making for my DBF's grandma

Yhden tekeillä olevan pistelytyönkin voin teille esitellä Syksyksi kaipasin jotain oranssia, ja koska tykkään valtavasti auringonkukista (kuten myös unikoista), päätin pistellä pienen syksyaiheisen työn. Ohje tähän löytyy gazette94 blogista.
Nice autumn themed piece of cross stitch. If you like this, go check gazette94 blog.
It's full of really nice freebees.

4 kommenttia:

 1. hello dear, yummy treat..looking so delicious..
  i love your stitching and the crochet curtain..both of them are so lovely..
  enjoy and have a lovely saturday xx

  VastaaPoista
 2. Hei Sari!

  Ruusunmarjahimmelisi on ihan mahtva idea,tykkään itsekin tuoda pihalta maljakohin tms. aina kauden kukkia,oksai ,pihlajan tai meidän pihan Kultakuusaman marjoja (uusimmassa päivityksessäkin)

  Virkattu pitsiverho kuulostaa ja näyttääkin todella kauniilta.
  Nam,mitä piirakoita.
  Mä tein tänään netistä löytämälläni ohjeella banaanikakkua,vaihdoin vain ohjeen jogurtin vanilja-soija jukurttiin,niin pystyin sitä syödä :)
  Ei tullut mikään muotovalio mutta Skeittaria ja sen kaveria ei se kyllä haitannut yhtään..

  VastaaPoista
 3. Omenat leivonnaisissa ovat tosi hyviä!

  Kiva tuo himmeli-idea; hauskan syksyinen. Pistelykin on nätti; Gazette94:n mallit on niin kivoja.

  VastaaPoista
 4. Herkullisen näköistä piirakkaa.

  Kurkkaapas blogiini!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!